Terug naar de resultaten
Verkocht
Veerstraat 122 in Wageningen 6701 DZ

Veerstraat 122

6701 DZ Wageningen
Vraagprijs € 435.000,- k.k.
0317-422600

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2008 Woonoppervlakte 118 m² Aantal kamers 3
Lees meer

Omschrijving

Veerstraat 122, 6701 DZ Wageningen;

Wonen in een duurzame woning op een van de mooiste plekken van Wageningen!
Schitterend gelegen aan de Veerstraat, grenzend aan de Grebbedijk en de uitgestrekte uiterwaarden aan de zuidkant van Wageningen, is deze duurzame woning (1 van de in...
Lees meer

Omschrijving

Veerstraat 122, 6701 DZ Wageningen;

Wonen in een duurzame woning op een van de mooiste plekken van Wageningen!
Schitterend gelegen aan de Veerstraat, grenzend aan de Grebbedijk en de uitgestrekte uiterwaarden aan de zuidkant van Wageningen, is deze duurzame woning (1 van de in totaal 4 woningen), genaamd "Agrodôme" verrezen. De woning is zoveel mogelijk gebouwd uit hernieuwbare grondstoffen, met een eerste insteek om aan te tonen dat het mogelijk is te bouwen met zo weinig mogelijk eindige grondstoffen die het milieu uitputten.

Of u nu houdt van de rust van de natuur of de levendigheid van het centrum, op deze plek heeft u het beide! U loopt vanuit de achtertuin zo de Grebbedijk op en de uiterwaarden in, maar ook het centrum van Wageningen bevindt zich op loopafstand!
De woning is gebouwd op een betonnen vloerplaat met daarop houtskeletbouw en is voorzien van een houten verdiepingsvloer. Het buitenstucwerk betreft waddenstuc op basis van waddenschelpen, het hellende dak aan de straatzijde is met agroshingles gedekt, het hellende dak aan de tuinzijde, evenals de platte daken zijn voorzien van een vetplantenvegetatie. Isolatie geschiedt door middel van vlasisolatie. Dit maakt dat de woning een zeer aangenaam binnenklimaat heeft en uiteraard beschikt over een Energielabel A.

Woonoppervlakte circa 118 m², inhoud circa 496 m³, perceeloppervlakte ca. 372 m², bouwjaar 2008.

Indeling:
Begane grond:
Entree/hal, berging met wasmachineaansluiting, meterkast, badkamer voorzien van douche en vaste wastafel, separaat vrijhangend toilet met fonteintje. Ruime slaapkamer met toegang tot de patio/serre.
Via de gang met openslaande deuren naar de zij-tuin bereikt u de open keuken is voorzien van een eenvoudig keukenblok. Aansluitend de tuingerichte woonkamer met lichtkoepel en openslaande deuren naar de zonnige achtertuin die grenst aan de Grebbedijk.

Eerste verdieping:
Zeer royale overloop welke geschikt is voor meerdere doeleinden, grote slaapkamer met uitzicht over de uiterwaarden met balkon (inpandig, gesitueerd op het Zuiden en boven de patio/serre). Daarnaast is hier een stookruimte voor C.V gasinstallatie en mechanische ventilatie met warmteterugwinning (WTW).

Bijzonderheden:
- Gelegen op de grens van de binnenstad van Wageningen en direct aan de uiterwaarden; één van de fraaiste locaties in Wageningen;
- Wonen en slapen op de begane grond mogelijk!;
- Verwarming en warm water middels C.V. combiketel HR Remeha Avanta 28c (2008);
- Mechanische ventilatie met warmteterugwinning (WTW) StorkAir WHR-90 (2008);
- Gesitueerd op loopafstand van het centrum van Wageningen, winkels en scholen;
- De woning beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein.

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
- De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
- In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, en een toelichtingsclausule NEN2580 opgenomen*;
- Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
- De kadastrale uitmeting van het perceel dient nog plaats te vinden. De werkelijke grootte van het perceel zal blijken na kadastrale uitmeting. De kosten voor de kadastrale uitmeting zijn voor rekening van verkoper;
- De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
- Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming

Waterschap Vallei en Veluwe is onder andere verantwoordelijk voor het in stand houden van de Grebbedijk, een primaire waterkering die niet alleen Wageningen maar ook de achterliggende Gelderse Vallei en Eempolders beschermd tegen overstromingen vanuit de Nederrijn. In de Keur, de verordening van het waterschap, zijn daarom diverse bepalingen opgenomen om de Grebbedijk te beschermen, maar ook bepalingen voor de stroken aan weerszijden van de Grebbedijk, zogenaamde beschermingszones.

Het perceel Veerstraat 122 te Wageningen ligt in een zogenaamde beschermingszone grenzend aan de Kernzone van de Grebbedijk. In de Kernzone geldt het strengste regime: feitelijk zijn hier geen werken toegestaan. In de Beschermingszone geldt dat voor vrijwel alle werken het waterschap moet toetsen wat mogelijk is en onder welke voorwaarden en wat niet mogelijk is, omdat daarmee het functioneren van de dijk wordt belemmerd. Concreet betekent dit dat voor bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden, aanplant van bomen, aanleg van een terras of graafwerkzaamheden een watervergunning aangevraagd moet worden. In de Beleidsregels Keur Waterschap Vallei en Veluwe 2013 zijn richtlijnen opgenomen voor wat wel of niet vergund wordt en onder welke voorwaarden.

Aanvullend melden wij dat het waterschap momenteel de verbetering van de Grebbedijk voorbereid. De exacte impact ervan voor de Veerstraat 122 te Wageningen is nog niet te bepalen. Zie bijlage rapport Grebbedijk, 86 pagina’s en de projectwebsite https://www.vallei-veluwe.nl/toptaken/bij-mij-in-de-buurt/in-voorbereiding/verbeteren/.

*artikel Zelfbewoningplicht
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het ver kochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Toelichtingsclausule NEN 2580
Toelichtingsclausule NEN2580 op eventueel aan koper verstrekte informatie zoals tekeningen, afmetingen en (inhoud/oppervlakte);
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Afwijkingen in tekeningen en gegevens zijn mogelijk. Verkoper en diens makelaar zijn niet aansprakelijk voor afwijkingen in de tekeningen en de overige opgegeven (inhoud/oppervlakte) maten.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 435.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Hoekwoning Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 2008 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 118 m² Perceeloppervlakte 372 m² Externe bergruimte 9 m² Inhoud 496 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen Balkon Ja Energie Energieklasse A Energie einddatum 17-12-2028 Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha (Gas Combiketel uit 2008, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom en patio/atrium Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Wageningen Sectie E Perceelnummer 5983 Oppervlakte 372 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Veerstraat 122 in Wageningen 6701 DZ Veerstraat 122 in Wageningen 6701 DZ Veerstraat 122 in Wageningen 6701 DZ

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.