Terug naar de resultaten
Verkocht
Veerstraat 136 in Wageningen 6701 DZ

Veerstraat 136

6701 DZ Wageningen
Vraagprijs € 225.000,- k.k.
0317-422600

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1934 Woonoppervlakte 91 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Veerstraat 136, 6701 DZ Wageningen;

Deze GESCHAKELDE 2-ONDER-1-KAPWONING met vrijstaande stenen berging en diepe achtertuin gesitueerd op het zuiden is gelegen aan de Grebbedijk en de uitgestrekte uiterwaarden aan de zuidkant van Wageningen. De ligging is uniek, nabij de binnenstad van...
Lees meer

Omschrijving

Veerstraat 136, 6701 DZ Wageningen;

Deze GESCHAKELDE 2-ONDER-1-KAPWONING met vrijstaande stenen berging en diepe achtertuin gesitueerd op het zuiden is gelegen aan de Grebbedijk en de uitgestrekte uiterwaarden aan de zuidkant van Wageningen. De ligging is uniek, nabij de binnenstad van Wageningen en het weidse natuurgebied langs de rivier de Rijn; één van de fraaiste locaties in Wageningen.

Bouwjaar: 1934, woonoppervlakte: circa: 91 m², inhoud: circa: 358 m³, perceeloppervlakte: 128 m².

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trap naar de eerste verdieping, keuken voorzien van een eenvoudig keukenblok en aansluiting voor de was-apparatuur. De woonkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft zicht op de Grebbedijk, vanuit de woonkamer is de kelder bereikbaar en een tweede kleine hal aan de achterzijde met toegang tot het toilet, de badkamer voorzien van douche en vaste wastafel en middels een loopdeur toegang tot de diepe achtertuin.

Verdieping: overloop voorzien van een vaste kast, ruime slaapkamer aan de voorzijde en twee slaapkamers aan de achterzijde met zicht op de Grebbedijk en uiterwaarden. Alle slaapkamers zijn voorzien van een vaste kast.

Vanuit de overloop via een vaste, met een deur afgesloten, trap toegang tot de tweede verdieping: ruime zolderkamer voorzien van kleine dakkapel aan de voorzijde en afgesloten ruimte voor de C.V.-installatie. Deze ruimte heeft aan de achterzijde een adembenemend uitzicht over de uiterwaarden.

Bijzonderheden:
- Gelegen op een unieke locatie direct aan de Grebbedijk en de uiterwaarden en richting de Rijn;
- De diepe achtertuin is gesitueerd op het zuiden;
- Vanaf de bovenverdiepingen een prachtig zicht over de uiterwaarden richting de Rijn;
- Het centrum van Wageningen met voorzieningen als winkels, theater en uitgaansgelegenheden bevindt zich op slechts enkele minuten fietsafstand.
- De achtertuin betreft voor een klein gedeelte dat grenst aan de Grebbedijk een Kernzone, dit is een beschermd stuk grond gelegen aan weerszijden van een waterkering, meer informatie hierover treft u hieronder aan.

Er is besloten om ter plaatse van de achtertuinen van de woningen aan de Veerstraat 110 t/m 118 en Veerstraat 130 t/m 140a een bodemsanering te laten uitvoeren. De vervuilde achtertuinen worden ontgraven tot vlak aan de achtergevel van de woningen. Zie het gearceerde gebied op de tekening. Vervolgens wordt er een leeflaag aangebracht die bestaat uit grond die voldoet aan de klasse AW2000. Deze leeflaag moet overal een dikte hebben van 1 meter om blootstelling te voorkomen. In verband met het aanwezig zijn van stenen bergingen, die niet verwijderd worden, zal in de bergingen een adequate verharding aanwezig moeten zijn om blootstelling te voorkomen. Na sanering zijn de blootstellingsrisico weggenomen.

In verband met de toekomstige versterking van de Grebbedijk heeft het Waterschap geëist om alvast een strook met zogenaamde dijkenklei aan te brengen. Deze strook loopt vanaf de voet van de Grebbedijk onder een gedeelte van de achtertuinen door en wordt aan het oppervlak afgedekt met teelaarde. Hiermee hopen we te voorkomen dat over enkele jaren deze tuinen weer op de schop moeten in verband met de toekomstige versterking van de Grebbedijk. Tevens is de verwachting dat de kleilaag een betere waterhuishouding met zich meebrengt doordat kwelwater onder de Grebbedijk afgeremd wordt. Het hoofddoel van de strook dijkenklei is dat bij hoogwater overslaande golven de Grebbedijk niet ondergraven.

Waterschap Vallei en Veluwe is onder andere verantwoordelijk voor het in stand houden van de Grebbedijk, een primaire waterkering die niet alleen Wageningen maar ook de achterliggende Gelderse Vallei en Eempolders beschermd tegen overstromingen vanuit de Nederrijn. In de Keur, de verordening van het waterschap, zijn daarom diverse bepalingen opgenomen om de Grebbedijk te beschermen, maar ook bepalingen voor de stroken aan weerszijden van de Grebbedijk, zogenaamde beschermingszones.

Het perceel Veerstraat 136 te Wageningen ligt voor een klein deel in de Kernzone van de Grebbedijk en voor het overige in de Beschermingszone A. Zie tekening. In de Kernzone geldt het strengste regime: feitelijk zijn hier geen werken toegestaan. In de Beschermingszone A geldt dat voor vrijwel alle werken het waterschap moet toetsen wat mogelijk is en onder welke voorwaarden en wat niet mogelijk is, omdat daarmee het functioneren van de dijk wordt belemmerd. Concreet betekent dit dat voor bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden, aanplant van bomen, aanleg van een terras of graafwerkzaamheden een watervergunning aangevraagd moet worden. In de Beleidsregels Keur Waterschap Vallei en Veluwe 2013 zijn richtlijnen opgenomen voor wat wel of niet vergund wordt en onder welke voorwaarden.

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
- De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
- In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, een asbestclausule, een toelichtingsclausule NEN2580 en een ouderdomsclausule opgenomen*;
- Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
- De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
- Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming

*artikel Zelfbewoningplicht
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het ver kochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Asbest
6.4.3.1. in de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in de onroerende zaak kan voortvloeien.

artikel Toelichtingsclausule NEN 2580
Toelichtingsclausule NEN2580 op eventueel aan koper verstrekte informatie zoals tekeningen, afmetingen en (inhoud/oppervlakte);
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Afwijkingen in tekeningen en gegevens zijn mogelijk. Verkoper en diens makelaar zijn niet aansprakelijk voor afwijkingen in de tekeningen en de overige opgegeven (inhoud/oppervlakte) maten.

artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1934, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 225.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning eengezinswoning Type woning geschakelde 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1934 Bouwjaar toelichting mogelijk asbest aanwezig Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 91 m² Perceeloppervlakte 128 m² Overige inpandige ruimte 10 m² Inhoud 358 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Energieklasse E Energie einddatum 01-12-2019 Isolatie Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel uit 2009, Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 72 m² (18.0 m bij 4.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Kwaliteit tuin aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Toelichting onderhoud binnen mogelijk asbest aanwezig Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Wageningen Sectie E Perceelnummer 4490 Oppervlakte 128 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.