Terug naar de resultaten
Verkocht
Havenstraat 11 in Wageningen 6701 CK

Havenstraat 11

6701 CK Wageningen
Vraagprijs € 295.000,- k.k.
0317-422600

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1883 Woonoppervlakte 117 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Havenstraat 11, 6701 CK Wageningen;

Deze woning wordt verkocht middels een inschrijving. Er heeft een kijkmiddag plaatsgevonden op dinsdag 11 december 2018. De inschrijving sluit op maandag 17 december om 12:00 uur, indien u niet in de gelegenheid bent geweest aanwezig te zijn bij de...
Lees meer

Omschrijving

Havenstraat 11, 6701 CK Wageningen;

Deze woning wordt verkocht middels een inschrijving. Er heeft een kijkmiddag plaatsgevonden op dinsdag 11 december 2018. De inschrijving sluit op maandag 17 december om 12:00 uur, indien u niet in de gelegenheid bent geweest aanwezig te zijn bij de kijkmiddag, maar wel interesse heeft in de woning, neemt u dan contact op met ons kantoor.

Deze prachtig gelegen karakteristieke tussenwoning gebouwd in 1883, beschikt over een diepe achtertuin op het zuiden die grenst aan de uiterwaarden en is gesitueerd op korte afstand van het gezellige stadscentrum van Wageningen.
Vanuit de achtertuin loopt u zo het schitterende natuurgebied de uiterwaarden in en door de centrale ligging vindt u veel faciliteiten binnen handbereik zoals een supermarkt, scholen, openbaar vervoer en theater Junushoff.

De woning heeft enige aandacht nodig met betrekking tot de afwerking van onder andere de keuken en badkamer. Daarbij kunt u de woning geheel aanpassen aan uw eigen wensen.

Bouwjaar: 1883, Woonoppervlak: 117 m², Inhoud 427 m³, Perceeloppervlakte 151 m².

Indeling:
Begane grond: Entree/hal met trapopgang naar de 1e verdieping. Straatgerichte woonkamer met schouw en aansluiting voor een gashaard. De open keuken is gesitueerd aan de achterzijde en beschikt over een eenvoudig keukenblok.
Aansluitend aan de keuken vindt u de badkamer. Hier is momenteel alleen een douchegelegenheid aanwezig.
Via een tussenhal zijn zowel de toiletruimte als de achtertuin bereikbaar.

1e verdieping: Via de overloop heeft u toegang tot de 3 slaapkamers waarvan er 2 zijn voorzien van een wastafel. 1 van de kamers beschikt daarnaast over een ruime vaste kast.

2e verdieping: Dit is momenteel een open ruimte met een dakraam en de opstelling voor de C.V.-gas combiketel. Hier kan gemakkelijk een overloop en 4e slaapkamer gerealiseerd worden.

Bijzonderheden:

- Het betreft een unieke tussenwoning uit 1883;
- De woning is gelegen op een zeer goede locatie in Wageningen;
- Grenzend aan de prachtige uiterwaarden;
- Gelegen op korte afstand van het stadscentrum met al haar voorzieningen;
- De woning dient gerenoveerd te worden en te worden aangepast aan de wensen van deze tijd.

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
- De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
- In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, een asbestclausule, een toelichtingsclausule NEN2580, een bodemverontreiningsclausule en een ouderdomsclausule opgenomen*;
- Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
- De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
- Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming;
- In opdracht van de verkoper is een bouwtechnische keuring verricht. Wij adviseren de koper om zelf ook een bouwkundige inspectie te laten plaatsvinden.

Er is voor deze woning in opdracht van de Woningstichting een verkennend bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd, hieronder treft u de conclusies van dit onderzoek aan. Het volledige rapport is op te vragen bij ons kantoor.
- De resultaten bevestigen de aanwezigheid van de sterke verontreiniging met lood en zink. Deze bevindt zich in de bovenste halve meter.
- De verontreinigingen leiden niet tot milieuhygiënische risico’s bij het normaal gebruik als wonen met tuin (dat gebruik is onder meer inclusief consumptie van gewassen uit eigentuin en spelen van kinderen). Gebruik van de tuin is dus gewoon mogelijk, de verontreinigingen komen voor op het gehele blok.
- Het is een bekend en geregistreerd geval van bodemverontreiniging (ernstig, niet urgent), er is geen directe noodzaak tot saneren.
- Herinrichting of grondverzet is wel mogelijk, alleen dient dat tevoren gemeld te worden aan het bevoegd gezag Wbb, door een BUS melding of saneringsplan (provincie Geldeland).

Waterschap Vallei en Veluwe is onder andere verantwoordelijk voor het in stand houden van de Grebbedijk, een primaire waterkering die niet alleen Wageningen maar ook de achterliggende Gelderse Vallei en Eempolders beschermd tegen overstromingen vanuit de Nederrijn. In de Keur, de verordening van het waterschap, zijn daarom diverse bepalingen opgenomen om de Grebbedijk te beschermen, maar ook bepalingen voor de stroken aan weerszijden van de Grebbedijk, zogenaamde beschermingszones.

Het perceel Havenstraat 11 te Wageningen ligt in een zogenaamde beschermingszone grenzend aan de Kernzone van de Grebbedijk. In de Kernzone geldt het strengste regime: feitelijk zijn hier geen werken toegestaan. In de Beschermingszone geldt dat voor vrijwel alle werken het waterschap moet toetsen wat mogelijk is en onder welke voorwaarden en wat niet mogelijk is, omdat daarmee het functioneren van de dijk wordt belemmerd. Concreet betekent dit dat voor bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden, aanplant van bomen, aanleg van een terras of graafwerkzaamheden een watervergunning aangevraagd moet worden. In de Beleidsregels Keur Waterschap Vallei en Veluwe 2013 zijn richtlijnen opgenomen voor wat wel of niet vergund wordt en onder welke voorwaarden.

*artikel Zelfbewoningplicht
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het ver kochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Asbest
6.4.3.1. in de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in de onroerende zaak kan voortvloeien. Er is een asbestinventarisatierapport aanwezig.

artikel Toelichtingsclausule NEN 2580
Toelichtingsclausule NEN2580 op eventueel aan koper verstrekte informatie zoals tekeningen, afmetingen en (inhoud/oppervlakte);
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Afwijkingen in tekeningen en gegevens zijn mogelijk. Verkoper en diens makelaar zijn niet aansprakelijk voor afwijkingen in de tekeningen en de overige opgegeven (inhoud/oppervlakte) maten.

artikel verontreiniging bekend
De onroerende zaak wordt geleverd in de staat waarin het zich thans (bij de koop) bevindt. De koper verklaart dat hem de aanwezigheid van bodem en/of grondverontreiniging bekend is. Elke aansprakelijkheid van de verkoper voor bodem- en/of grondwaterverontreiniging wordt uitgesloten. Koper zal verkoper niet voor enige vorm van bodemverontreiniging aanspreken dan alleen in het geval er sprake is van een verwijtbaar toerekenbaar handelen, nalaten of verzwijgen van verkoper zelf. Zie voorts Verkennend bodem- en asbest-onderzoek conform NEN 5740 en NEN 5707 d.d. 27 november 2018.

artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1883, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 295.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Tussenwoning Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 1883 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 117 m² Perceeloppervlakte 151 m² Externe bergruimte 7 m² Inhoud 427 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant HR pro (Gas Combiketel, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 100 m² (20.0 m bij 5.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Toelichting onderhoud binnen asbesthoudende stoffen mogelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Wageningen Sectie I Perceelnummer 1484 Oppervlakte 151 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Havenstraat 11 in Wageningen 6701 CK Havenstraat 11 in Wageningen 6701 CK Havenstraat 11 in Wageningen 6701 CK Havenstraat 11 in Wageningen 6701 CK Havenstraat 11 in Wageningen 6701 CK

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.