Terug naar de resultaten
Verkocht
5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG

5 Mei plein 6 en 7

6701 DG Wageningen
Vraagprijs € 450.000,- k.k.
0317-422600

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1880 Woonoppervlakte 186 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

5 Mei plein 6 en 7, 6701 DG Wageningen;


Deze prachtig gelegen riante karakteristieke tussenwoning gebouwd in 1880, beschikt over een diepe achtertuin op het zuidwesten en is gelegen aan de rand van het gezellige stadscentrum van Wageningen.
Door de centrale ligging...
Lees meer

Omschrijving

5 Mei plein 6 en 7, 6701 DG Wageningen;


Deze prachtig gelegen riante karakteristieke tussenwoning gebouwd in 1880, beschikt over een diepe achtertuin op het zuidwesten en is gelegen aan de rand van het gezellige stadscentrum van Wageningen.
Door de centrale ligging tegenover Hotel de Wereld, vindt u veel faciliteiten binnen handbereik zoals winkels, scholen, openbaar vervoer en theater Junushoff.

De woning heeft enige aandacht nodig met betrekking tot de afwerking. Daarbij kunt u de woning geheel aanpassen aan uw eigen wensen.

Bouwjaar: 1880, Woonoppervlak: 186 m², Inhoud 745 m³, Perceeloppervlakte ca. 170 m² (perceel dient nog uitgemeten te worden).

Indeling
Begane grond: Entree I, trapopgang naar de eerste verdieping. Entree II, ruime hal, tussenhal met toegang tot de toiletruimte. kamer aan de voorzijde met hoge raampartij en sierlijsten op het plafond. Kamer aan achterzijde met trapkast. Wasruimte en hal met toegang naar de tuin.

1e Verdieping:
Overloop met toiletruimte. Royale woonkamer aan de voorzijde met toog en grote raampartijen. Badkamer met douchehoek, wastafel en toilet. Dichte keuken met eenvoudig keukenblok en toegang tot het balkon. Ruime slaapkamer.

2e Verdieping;
Overloop met opstelling voor de C.V. gas combi-ketel en toegang tot 2 ruime slaapkamers die beiden zijn voorzien van dakramen.

De woning maakt deel uit van het verkoopprogramma van de Woningstichting te Wageningen;
- De koopovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model van de NVM (2018);
- In de koopovereenkomst wordt een zelfbewoningsartikel, een niet- bewonersclausule, een asbestclausule, een toelichtingsclausule NEN2580, en een ouderdomsclausule opgenomen;
- Maatvoeringen en getoonde plattegronden zijn indicatief;
- De kadastrale uitmeting van het perceel dient nog plaats te vinden. De werkelijke grootte van het perceel zal blijken na kadastrale uitmeting. De kosten voor de kadastrale uitmeting zijn voor rekening van verkoper;
- De eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij projectnotaris: Smit & Moormann notariaat te Wageningen;
- Aanvaarding: uiterlijk 10 weken na mondelinge overeenstemming;
- Het betreft een gemeentelijk monument.

Er is in opdracht van de verkoper een bodemonderzoek uitgevoerd.
Uit de resultaten blijkt dat er in de bovengrond op locatie sterk verhoogde concentraties lood en zink aanwezig zijn. In het grondwater zijn geen noemenswaardig verhoogde concentraties aangetoond.
Asbest is niet aangetoond.
Wij concluderen dat er meer dan 25 m³ grond sterk is verontreinigd met lood en zink. De contour hebben wij aangegeven op tekening. Op grond hiervan is er sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging voor deze locatie.
Dat betekent dat herinrichting – of grondverzet – op dat terreindeel niet zonder meer mogelijk is. Als daar grondverzet plaatsvindt dient dat te worden gemeld aan het bevoegd gezag door middel van bijvoorbeeld een BUS melding.
Voor de goede orde, eventuele herinrichting is dus wel mogelijk, alleen dient dat te voren gemeld te worden en dient grondverzet onder sanerende omstandigheden te worden uitgevoerd. Ter plekke van de tuin is geen humaan risico voor het gebruik "infrastructuur en industrie" en "wonen met tuin".
Het rapport van dit onderzoek is op te vragen via ons kantoor.

Het perceel 5 Mei plein 6 en 7 valt in het geldende bestemmingsplan Wageningen 2e herziening. En heeft de bestemming “Gemengd” zonder specifieke aanduidingen.
Artikel 8.1 geeft aan wat daar allemaal wel of niet mogelijk is. Zie hieronder. Op dit moment is een kantoor toegestaan en maatschappelijke doeleinden zijn toegestaan.
Als men op de begane grond wil wonen, adviseer ik u om hier een vooroverleg omgevingsvergunning voor in te dienen. Dit om de haalbaarheid te toetsen, http://www.wageningen.nl/inwoners/bouwen/De_omgevingsvergunning/Omgevingsvergunning_vooroverleg.
Regels kamergewijze verhuur kunt u raadplegen via ruimtelijke plannen. Mocht u kamergewijze verhuur willen realiseren dan adviseer ik u om een vooroverleg omgevingsvergunning op te starten. https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0289.0079kamerverhupd-ONT1/r_NL.IMRO.0289.0079kamerverhupd-ONT1.html

*artikel Zelfbewoningplicht
Koper verklaart jegens verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, middels ondertekening van onderhavige koopovereenkomst het door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed voor eigen bewoning en eigen gebruik aan te kopen en te gebruiken en voor eigen bewoning te blijven gebruiken / in eigen gebruik te houden zolang koper eigenaar is van het hierbij door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen, aan koper verkochte registergoed. Deze zelfbewoningsplicht geldt voor een maximale periode van 5 jaar na het ondertekenen van het koopcontract. Koper is bekend met het feit dat de zelfbewoningplicht door verkoper t.w.; de Woningstichting te Wageningen aan koper wordt opgelegd om niet- en oneigenlijk gebruik van het hierbij verkochte registergoed tegen te gaan. Bewoning door eerstegraads bloed- of aanverwanten van de koper is materieel gelijkgesteld aan eigen bewoning. Onder een eerstegraads familielid wordt verstaan: zowel bloedverwantschap in de eerste graad namelijk de (adoptie)ouder(s) en (adoptie)kinderen, als aanverwantschap in de eerste graad, zoals de (adoptie)ouder(s) van de partner, de (adoptie)kind(eren) van de partner en de partner van de (adoptie)kinderen (schoonzoon of schoondochter).

artikel Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.’’

artikel Asbest
6.4.3.1. In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

artikel Toelichtingsclausule NEN 2580
Toelichtingsclausule NEN2580 op eventueel aan koper verstrekte informatie zoals tekeningen, afmetingen en (inhoud/oppervlakte);
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Afwijkingen in tekeningen en gegevens zijn mogelijk. Verkoper en diens makelaar zijn niet aansprakelijk voor afwijkingen in de tekeningen en de overige opgegeven (inhoud/oppervlakte) maten.

artikel Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1880, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Er zal een artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen waarin koper verklaart dat hij bekend is met het feit dat De Woningstichting het project Torckdael te Wageningen ontwikkelt. Dit project bevindt zich aan de achterzijde van het verkochte. Koper verklaart dat hij geen beroep of bezwaar tegen het project zal in dienen en dat hij en geen verzoeken van planschade, bestuurscompensatie of enig andere (publiekrechtelijke) vergoeding in zal dienen.
Het volledige artikel is terug te vinden in de brochure van dit object.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 450.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Tussenwoning Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 1880 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 186 m² Perceeloppervlakte 155 m² Gebouwgebonden buitenruimte 11 m² Externe bergruimte 13 m² Inhoud 745 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant HP Pro (Gas Combiketel uit 2012, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 98 m² (15.0 m bij 6.5 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Wageningen Sectie E Perceelnummer 5846 Oppervlakte 155 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG 5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG 5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG 5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG 5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG 5 Mei Plein 6 En 7 in Wageningen 6701 DG

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.